Kleuterparadijs van Wonderwijs

In de dorpskern van Sint-Huibrechts Hern vind je ons Kleuterparadijs. Er is een prachtige, ruime klas met veel bewegingsmogelijkheden zoals o.a. een klimrek en zelfs een glijbaan! Daarnaast beschikken ze ook over een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan materialen, knutselmateriaal, constructiemateriaal, spelletjes, een groot scherm om allerhande dingen op te zoeken, kortom alles is aanwezig in onze klas. Er wordt zelfs Franse initiatie gegeven.

Aan de mama’s en papa’s is ook gedacht, voor- en naschoolse opvang is hier mogelijk.

In onze klas zitten alle kleuters samen, van de instapklas tot en met de laatste kleuterklas. Het is een zogenaamde graadklas. Deze manier van werken biedt vele voordelen voor de kinderen. Zo zorgt het voor een grotere zelfstandigheid ten opzichte van leeftijdsgenoten in een leeftijdsgebonden klas. Jongere kleuters worden sneller taalvaardig en de oudste kleuters krijgen meer verantwoordelijkheidszin omdat ze kunnen zorgen voor en helpen bij de jongere kleuters.


Door de kleinschaligheid per leeftijdsgroep heeft de juf de kans met kleine groepjes te werken en kan er zeer snel ingespeeld worden op de noden van de kleuters. Elk kind krijgt zo ongetwijfeld de aandacht die het verdient.

Het schooltje ligt in het centrum van Hern, dichtbij de kerk en te midden van weilanden en boomgaarden. Het biedt ons dus ideale kansen om mooie exploratietochten te maken, een uitstap naar de boomgaarden waar we appels en peren mogen plukken, gaan kijken naar de machines die de maïs oogsten, prachtige herfstwandelingen maken, in de winter fijn gaan sleeën in de sneeuw,.... Door het rustige karakter van het dorp kunnen we deze uitstappen op een veilige manier maken. Het is een echt dorpsschooltje waar iedereen mekaar kent en er op een gemoedelijke manier omgegaan wordt met elkaar. Het is een school waar je je thuis voelt,

waar je steeds welkom bent, zowel de kinderen als hun ouders!